Badeanlegg, Sandøya

Anlegget ligger på en fjellknaus med utsikt over Skagerak.

Prosjektet dannes av to volum. Idéen er å knytte anlegget an mot den opprinnelige bygningsmassen, samtidig som et selvstendig objekt med en skulpturell og funksjonell kvalitet tilføres. Boligens hage som faller bratt mot havet får et utvidet bruksareal i form av basseng og uteplass med flere nye funksjoner.

Det ene er bassenget; åtte meter langt. I enden mot utsikten renner vannet over bassengkanten og skaper ett inntrykk av at vannflaten fortsetter ut i havet. Langs nordsiden av bassenget er en benk under vann. Man har vann til livet når man sitter på den.

Inntil bassenget ligger en konstruksjon som inneholder flere funksjoner: Jacuzzi(Helårs), En opphevet dobbelsolseng, pumpehus og bod i underetajen med inngang mellom bygningene. Volumet fungerer også som sittebenk.

Materialer er: Slipt, lys pigmentert betong og bindingsverk kledd med sotgrå stående spiler.

Kategori: Hytte, Småskala