Enebolig, Fjellhamar

I en tilsynelatende ubebyggelig bratt skråning er det smale rektangulære bygget skøvet inn i terrenget. Tomten er liten, men er sørvendt og har gode sol- og utsiktsforhold. Utfordringen var å få til en funksjonell bolig på relativt lite fotavtrykk. Byggherre ønsket en moderne, vedlikeholdsfri bolig

Boligen går over fire plan. Garasjen er integrert i første etasje. Andre etasje har inngangsparti og soveromsfløy. Tredje og fjerde etasje er oppholdsrom med spektakulær utsikt. Her er det åpent mellom etasjene, og et stort glassfelt strekker seg over to plan og gir mye lys til oppholdsrommene. Hele tredje etasje er kjøkken/stue med åpen løsning, her er også en utkragende balkong. I fjerde etasje er halve arealet terrasse mot sør og vest, med utgang til terreng i bakkant. Etasjen er gjennomlyst og en får derfor en unik kvalitet i form av nærhet til skråningen i nord og spektakulær utsikt mot sør og vest.

I forkant av boligen er det gode rekreasjonsarealer, fordelt på flere nivåer i terrenget. Boligen oppføres i hvit mur, med treelementer og minimalistisk uttrykk på detaljering.

Kategori: Bolig