Villa Slorhøgda

En svært spesiell tomt med en voldsom utsikt over åser og vann mot nord og med sola i ryggen er gode forutsetninger for et prosjekt med karakter.

Byggherren har tre sønner i en alder 4-8 år og ønsket å bygge “et univers for dem” for å vokse opp i.

Den viktigste utfordringen var å skape gode lysforhold i størst mulig del av huset og samtidig utnytte den storslagne utsikten samt å lage fine uterom på en bratt og kupert eiendom.

Konseptet er å løfte terrenget  opp på taket av førsteetasjen og lage en flat og kultivert hage med gode utsikts- og solforhold hele dagen. Hovedoppholdsarealene knytter seg til denne og nyter godt av de samme kvalitetene. Taket i bakkant av hagen skjermer mot den bratte ura og gir følelsen av at hagen er “oppe på” og ikke “under”. Atriet som ligger sentralt i prosjektet slipper inn lys i prosjektets indre og har ett vannspeil som reflekterer sollyset med ett bølgespill inn i hall og kommuniksjonsarealer.

Under huset ligger en underjordisk parkeringskjeller med boder og lagerplass. Derfra ledes man opp i en hall som også er inngangsparti for fotgjengere.Her er 3/4 soverom, kjellerstue/kino, vaskerom og hovedsoverom med eget bad og walk-in garderobe.

Herifra kan man enten gå ut via atriet med vannspeil og dirkete opp i hagen under tak. Man kan også gå direkte opp og inn i kjøkkenet.

Hovedoppholdetasjen har kjøkken med en  østvendt frokostbalkong, ett lite kontor, to peiser og en stue med en fantastisk utsikt og sol hele ettermiddagen og kvelden. Direkte utgang til hagen igjennom en åpningsbar glassvegg.

Huset kles i en lys grå Petersentegl og får vinduer fra den danske produsenten Velfac.  Oppvarming: Jordvarme.

E

 

Kategori: Bolig