Villa Gran

Familien hadde allerede et hus på tomten som var i dårlig forfatning og som i liten grad utnyttet tomtens kvaliteter. Dette ble revet for å gi plass til et nytt og moderne hus som i større grad utnyttet tomtens kvaliteter.

Tomten er skrånende med fantastisk utsikt og med skogen som umiddelbar nabo oppover i terrenget. Solen forsvinner bak Grefsenkollen på ettermiddagen. Disse tre faktorene ble styrende for ideen med huset. Konseptet for nytt hus var et relativt langt pulttakshus med høytsittende horisontale vinduer som ga god kontakt med skogen fra interiøret , og med en terrasse så langt ut og høyt på tomten som mulig for å fange solen lengst  mulig på ettermiddagen. Kjøkken og stue ligger i 2. etasje med utsikt over Oslo i sørøst . Ved  å få garasjen godt integrert i terrenget ble det skapt mulighet for en etterlengtet plan uteplass på den skrånende tomten ut fra 2. etasje.  I 1 .etasje ligger en egen utleielighet på ca 45m2 med egen inngang. Et eget  volum stikker opp over spiseplassen i 2. etasje og rommer  kontor med to arbeidsplasser.

Kategori: Bolig